home - achtergrond - contact | Uitgelicht: Relatiebeheer [CRM] - Order- en productiebeheer [ERP/PMS]
Software speelt een sleutelrol in veel bedrijven. Dit geldt in het bijzonder voor productie- en handelsbedrijven. Orders komen binnen per telefoon, e-mail en fax. Deze orders worden vervolgens in uw systeem verwerkt. Op basis van de orders worden productie en inkoop afgestemd. Als de producten worden uitgeleverd moet de facturatie worden gestart. Ook uw boekhouding wordt waarschijnlijk in een digitaal pakket gedaan.

De computer speelt een belangrijke rol. Toch zijn er meer mogelijkheden dan het digitaal verwerken van uw activiteiten. Computersystemen kunnen met u meedenken en taken uit handen nemen om de verwerking te verbeteren of te versnellen. Een simpel voorbeeld: In de fabriek wordt een product gescanned bij de expeditie met een barcode-scanner. Het systeem kijkt of de order volledig in expeditie zit en maakt in dat geval automatisch een pakbon en factuur aan. U hoeft zelf dus niet op de facturatie te letten: Het systeem factureert automatisch de goederen die zijn verzonden. Systemen die deze taken op zich nemen heten ERP systemen. ERP staat voor Enterprise Resource Planning, wat in de regel een softwarepakket is wat ter ondersteuning wordt gebruikt in alle processen binnen uw organisatie.

Wilt u hier meer over lezen: Lees verder...

TSP is bezig met de ontwikkeling van een pakket voor HSE. HSE staat voor Health, Safety and Environment: Welzijn, veiligheid en milieu voor mensen op de werkvloer. Dit pakket is ondergebracht onder de handelsnaam HSE Studio. In dit pakket zijn onder andere de volgende onderdelen ondergebracht:

  • Medewerker- en contractor beheer
  • (Bulk-)Taak Risico Analyse, volgens VCA** richtlijnen
  • RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie
  • Vergunningen (Wet Milieubeheer [WM]; Wet verontreiniging Oppervlaktewater[WvO]; etc.)
  • HAZOP: Effectief potentiële gevaren in kaart brengen en maatregelen beheersen
  • Interlock testen: Test uw veiligheden
  • HSE Scorecard: Hoe goed presteert uw bedrijf het op gebied van HSE, in één oogopslag
Wilt u hier meer over lezen: Lees verder...

 

Andere onderwerpen in automatisering

Terug naar homepage